Алатка за конвертор PDF

Алатка

Некои информации за оваа алатка

Конвертерот PDF може да биде алатка за планирање на менаџерите. Тоа е затоа што заштедува простор и има голема компатибилност. Исто така е важно да се земат предвид видовите на PDF конвертори на пазарот, така што датотеките не се менуваат.

Формат на преносен документ, попопуларен како PDF, се користи на меѓународно ниво во работата со компјутери. Ова потекнува затоа што зборуваме за безбедна и едноставна датотека за транспорт. Кога станува збор за печатење, неговите придобивки не се различни, тоа дава повеќекратни придобивки што прифаќаат целосно да ја искористат ефикасноста на мултифункционалното постојано мастило.

Со трансформација на кој било вид датотека во PDF, нејзиниот изглед ќе биде ист на сите медиуми. Сепак, за разлика од печатените документи, PDF-датотеките имаат можност да содржат врски и копчиња. Таму можете да кликнете, да направите полиња за форма, видео и аудио. Исто така, програмирање да се направи некои процеси автоматски.

Сите вакви опции за интегрирање на информации или не се она што мислат сите различни сорти на формат PDF.

Постои PDFx како конвертер во PDF.

PDFx формат е стандарден формат за печатење на хартија. Ова е суштинска точка. Тоа е формат што се планира да се репродуцира на хартија и сите информации во него се неопходни и неопходни за тоа.

Форматот PDFx е заверен формат, односно кога ќе заврши развојот на извозот, датотеката е заверена за работа според проценетата. Нема изненадувања. Ако има непријатности при извршувањето на форматот, ќе не известите за да можеме да ги исправиме соодветните грешки.

Покрај тоа, и ова е најважната разлика во однос на формат „High Quality Quality“, ги отфрла сите дополнителни елементи што не се неопходни за репродукција.

Во форматот „Висок квалитет на печатење“, сè што е во датотеката се чува во архивата. Ако поставивме слика со резолуција 300 px и ја намаливме за 50%, имаме слика со резолуција 600px, 300 px плус. Ако ја намалиме сликата со „паста во“, целата слика - дури и ако е само визуелизирана дел од неа - ќе се извезе заедно со PDF.

Со PDFx ова не се случува. Извозот ќе ги отстрани непотребните информации, ќе ги намали сликите со плус резолуција и ќе ги отстрани сето она што не е од суштинско значење за репродукција во печатарската продавница, како што се метаподатоци, линкови, видео, звук… Покрај тоа, ако сакате, имате можност за појавување на сите мапи во боја за да се остави целата датотека унифицирана.

Затоа датотеката „Висок квалитет“ понекогаш трае неколку мегабајти, но со квалитет PDFx трае многу малку. Вишокот е елиминиран. Тоа е една од предностите на конверторот PDF.

Продолжете со сите наши конвертори во PDF

Овде можете да конвертирате PDF во СЕКОЈ, но ние исто така нудиме други специфични конвертори кои можете да ги најдете тука подолу.

Бидете сигурни да ги посетите ако сте заинтересирани за тие конвертори.

Варијанти на PDFx

Кога извезуваме од Illustrator или InDesign, имаме PDFx-1, PDFx-3, PDFx-4. Нивните разлики се минимални, но тие имаат можност да бидат суштински.

PDFx-1 е основен формат за хартија во сива боја, CMYK и директно мастило хартија. Тоа е, информациите што ќе ги пренесете ќе бидат тоа и само тоа. Ова, и во CMYK и RGB, бидејќи понекогаш се грижиме да ги задржиме оригиналните информации во RGB, доколку истата датотека ќе се прегледа преку Интернет или дистрибуира дигитално.

PDFx-4 ги олеснува сите претходни и дополнителни транспарентни и слоеви на информации.

Исто така, постои нов PDFx-5 во кој имате можност да користите слики на други луѓе кои предвидуваат PDF датотеки што ќе бидат составени со слики поврзани на Интернет.

PDF конвертор

Овие се главните предности на конверторот PDF

Компатибилност

PDF формат може да се гледа на кој било оперативен систем, без разлика дали е компјутер или паметен телефон. Многу софтверски програми работат како читач на PDF, иако најчест е Adobe Reader. Ова е бесплатно и широко достапно. Документите во овој чуден формат ќе имаат проблем да ги прочитате.

Брзина на печатење

PDF-датотеките, оставете ја оригиналната датотека без линкови, видеа или звуци вметнати и друга состојка што го отежнува читањето. Поради оваа причина, тие се обработуваат со поголема агилност кога ќе влезат во редот за печатење. Ова, додадено на агилноста на континуираните печатачи со мастило, ќе ја зајакне ефикасноста кај мултифункционалниот.

Брзи датотеки

Документите што содржат слики внатре, во повеќето случаи имаат можност да се зголеми во голем број МБ нивната големина, особено ако фотографиите се со висока дефиниција. Преобразувањето во PDF може значително да го намали обемот на датотеката, без да влијае на неговиот квалитет. Ова е исто така поволно за испраќање на датотеката по пошта или за чување во облак пред печатење.

безбедност на информации

Овој аспект е значителен кога зборуваме со чувствителни или заштитени информации. PDF формат ви овозможува лесно да ги криптирате и користите клучевите за привилегии за читање, копирање и печатење.

Кога испраќаме датотека преку Интернет или кога работиме во незаштитено мрежно опкружување, имаме можност да осигураме дека нашите информации нема да бидат повредени. Безбедноста е друга карактеристика што го разликува PDF конверторот од другите опции за уредување датотеки.

Специјални за дизајнери

Кога работиме на проект за графички интерфејс, мора да потврдиме дека конечниот печатен резултат е точен со графиката што ја гледаме на екранот.

Преобразувањето на дизајн во PDF ги намалува неуспесите во совпаѓањето на бојата или некој вид искривување на сликата. Исто така, поволно е да го испратите дизајнот на друго лице.

Со PDF-датотека, ќе се осигураме дека нема да се направат измени заради различни изданија на програмата или недостаток на неупотреблива типографија.

Конвертерот PDF, исто така, покажува некои предности

Добра компресија на податоци. Алгоритмите за компресија на податоците работат во основа без загуби. Можеби не е добра за графика, но таа е најпосакувана алтернатива за договори, списоци со нагласи, техничка документација или некоја друга работа на професионално ниво.

Бесплатно за користење. Тешко е да се најде одредена програма за употреба со формат DjVu; од друга страна, сите компании имаат бесплатни програми за отворање и читање на PDF формат. Покрај тоа, ако немате соодветна програма, можете да ја посетите www.adobe.com и да ја направите датотеката PDF директно на страницата.

Има ISO ниво. PDF има ниво за хостирање на документација за датотеки и за размена на информации помеѓу компаниите. Некои професионалци го користат за дигитални системи за проток на документи на комплексно ниво низ целиот свет.

Се смета за најбезбеден формат. Неколку ИТ професионалци тврдат дека форматот има посебни средства за безбедност за да се обезбедат информации од неовластен пристап. Веројатно нема друг формат што успева да го научи тоа ниво на дополнителна безбедност. Безбедноста на документацијата е тестирана често, како од ИТ професионалци, така и од обични лица. Сите го потврдија овој став.

Кратенката PDF и Интернет. Неколку лица претпоставуваат дека кратенката PDF е поедноставна запамтена отколку DjVu. Иако истите лица веруваат дека DjVu е најпосакуван формат за графички книги.

Тие тврдат дека курсевите и другите видови литература се широко распространети во PDF формат. Покрај тоа, тие знаат дека имаат можност да го отворат овој формат без никакви непријатности од каде било.

Зошто да конвертирате документи во PDF?

Компатибилност. PDF-датотеките можат да се прегледуваат на кој било оперативен систем.

Интегритетот на структурата и форматот. Кога пренесувате или споделувате документи во PDF, преку Интернет, пошта или директен пренос (како преку USB), се зачувуваат елементите на составот, форматот и карактеристиките на документите. Ова избегнува промени во маргините, празни места, бои, итн. Што можат да се појават кога датотеките се преместуваат од една машина во друга, кои не се во формат PDF.

Компресија на датотека. Една од супериорните придобивки на трансформацијата во PDF е дека датотеките можат да бидат компресирани. Кога ова е сторено, обемот на датотеките може значително да се намали и кога датотеката е помала, поедноставно е да се постават и преземаат преку Интернет / е-пошта.

Безбедност и заштита. Документите формирани во PDF имаат можност да бидат споделени на посигурен начин преку Интернет, на пример, нештата, можат да се шифрираат и клучевите можат да се користат за да се одречат некои навики, меѓу нив: ограничувања за печатење, копирање, читање и отворање .

PDF конвертор

Како пример, во случај на испраќање примероци од работа што треба да се отпечатат, може да се користи ограничување за печатење и копирање, така што се осигура против плагијат на работа што бара интелект, како и дизајни. Ограничувањето за отворање може да биде корисно и за организација на датотека од доверлива природа каде клучот може да се комуницира со вистинската личност и доколку досието би паднало во рацете на другите луѓе, тие не би можеле да го отворат без тој клуч.

Брзина во услугата за печатење. Кога ги печатите вашите документи за печатење во PDF, ефикасноста со која можеме да ја процесираме вашата работа е многу поголема. Сето ова, бидејќи непријатностите од промените во форматот, маргините, што документите се вклопуваат во една страница, во основа се елиминираат.

Четири комунални услуги за трансформација на PDF-датотеки во бројни формати

SmallPDF: Оваа алатка преку Интернет има огромна количина на поставки за внесување PDF документи. Од компресирање на PDF, трансформација на PDF во PowerPoint, Word, Excel, JPG, или обратно, одржување на квалитетот на датотеките. Можете исто така да ја менувате, придружите, раздвојувате или ротирате PDF-тата, на овој начин да додадете потпис во датотеката и да се грижите за тоа. Исто така, им овозможува полесно на инструкторите да ги поставуваат своите датотеки од компјутер, Dropbox или Google Drive.

PDF2GO: Оваа алатка ви олеснува да менувате PDF-датотека преку Интернет, додавајќи текст, слики или геометриски фигури. Но, внатре има и слика или .doc во PDF конвертор. Ви овозможува лесно да испратите PDF формат и да ја трансформирате во Word, слика, па дури и во PowerPoint-датотека! На овој начин можете да ги компресирате PDF-датотеките, да ја промените гласноста, да сортирате страници или да ги отстраните.

Јас многу го сакам PDF: Тоа е многу комплетна алатка како SmallPDF, олеснува да се приклучите во PDF, подели PDF, да ги трансформирате канцелариските документи во PDF и JPG слики во PDF, ова и повеќе без обврска да го инсталирате или да направите регистар.

PDF Converter: Друга алатка преку Интернет ја олеснува трансформацијата на PDF во Word, Excel, PowerPoint, на овој начин како за JPG. Тоа е страница со многу основни елементи, но ќе ви овозможи да ги трансформирате онлајн -те PDF-формулациите во збор и да ја ажурирате содржината на истите

Посетете го официјалниот претставник Adobe веб-страница и официјалниот канцеларија веб-страница.

Обидете се со PDF конвертор

Претворете ги документите и сликите во PDF со овој бесплатен онлајн конвертер за PDF. Можете дури и да земете скриншот на веб-страница со тоа што ќе ни дадете Интернет адреса и да ја трансформирате HTML во PDF. Поставете ја датотеката и моментално претворете ја во PDF. Алтернативно, можете да внесете Интернет адреса и ние ќе ја претвориме датотеката на којашто се насочува врската.

Интернет конвертерот PDF исто така може да ги конвертира документите на Microsoft Word во PDF, како и неколку други формати. Ако сакате поистакнати поставки како ротирање, спојување или организирање на страниците на вашата PDF датотека, можете да ја користите оваа бесплатна алатка за PDF Editor.

Компресирајте која било слика или PDF во формат JPG во секунди

Во овој ден и возраст, има милиони датотеки од секаков вид зачувани на нашите субјекти на дискот, датотеки што постепено заземаат корисен простор ако повремено не ја оптимизираме таа бесконечна количина на информации.

Оваа потрошувачка е нешто што станува суштински евидентно кога зборуваме за мултимедијалните датотеки што ги користиме во моментот: видеа, музика или фотографии. И се случува, во однос на видот на формат што го користиме за датотеките што ги зачувуваме во нашите хостинг ентитети, овие ќе зафаќаат повеќе или помалку простор, со разлики во неколку можности помеѓу еден формат и друг, многу неопходен.

Во исто време, и во однос на видот на употреба што ќе поминавме за извршување на овие датотеки, ќе нè привлече да користиме еден формат повеќе од друг, бидејќи, меѓу другото. Патем, не е слична фотографија што ќе ја користиме за професионално дело за ретуширање отколку да ја испратиме по пошта или да ја испратиме во заедниците.